Afrika in 2016: democraten en dinosaurussen

Ook interessant...

2 reacties

  1. aart van der heide schreef:

    Dank je Fred van der Kraaij. Twee woorden vind ik regelmatig terug: Frankrijk/Fransen en dinosaurussen. Veel landen worden niet genoemd zoals Angola, Ivoorkust enz. Een goed overzicht voor mensen die van parlementaire democratie houden maar voor mensen die meer duiding zoeken is het misschien raadzaam een apart artikel te schrijven. Voorkom echter dat democratie als een exportartikel gezien wordt van voormalige kolonisatoren. dat hoor ik vaak in Afrika.

  2. Heel veel dank Aart voor je reactie. Zoals ik in alinea vier expliciet vermeld ligt de focus van mijn bijdrage op de presidentsverkiezingen die in 2016 in Afrika zijn gehouden. Om deze reden komen Angola, Ivoorkust en tal van andere landen niet aan de orde. Ik noem Angola overigens wel twee keer, heel kort, wellicht dat je er om deze reden overheen hebt gelezen.

    Ik realiseer me dat het heel ambitieus is om ‘Afrika in 2016’ te willen behandelen. De complete werkelijkheid in 54 onafhankelijke landen maakt dat elke poging om alle landen in alle opzichten te behandelen gedoemd is te mislukken. Daarom heb ik gekozen voor deze invalshoek. Vanzelfsprekend zijn er naast politieke gebeurtenissen en ontwikkelingen ook ecologische, economische, sociale en culturele evenementen en tendensen. Ik hoop dat andere ‘Afrika-watchers’ bereid zullen zijn hun gedachten en visie op ‘Afrika in 2016’ te willen delen. Iets voor jou?

    Hartelijke groeten,
    Fred van der Kraaij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *