Afrika: winnaars en verliezers in 2017

Ook interessant...

3 reacties

  1. aart van der heide schreef:

    Duidelijk artikel maar het gaat voornamelijk over de staatshoofden: alleen mannen op leeftijd. Een mooie opsomming maar de algemene lijn doet me denken dat eigenlijk weinig verandert. Graag meer analyse over staatsvormen die democratie genoemd worden. graag zou ik ook meer willen weten over die miljarden Afrikanen: mannen, vouwen en kinderen. Ik heb dit jaar 5 Afrikaanse landen mogen bezoeken maar vanuit mijn Nederlandse mind-set zie ik daaronder weinig winnaars. toen ik in Angola was merkte ik een ding: nooit geen oorlog meer en graag werken om brood op de plank te krijgen. Ik weet dat ik met een westerse bril naar de ontwikkelingen bekijk daarom zijn deze mannen aan de top niet de winnaars en de verliezers. Ik had de eer Pedro Pires oud president van Cabo Verde te spreken. Hij zet zich noch volledig in voor mensen en hun leiders. Op dit moment ben ik in Mali en zie weer heel andere dingen.

  2. aart van der heide schreef:

    Een na laatste zin: noch moet nu!

  3. Geert Koning schreef:

    Zolang er politieke partijen zijn die alleen maar macht willen, in plaats van het land op te bouwen, zullen degene die zich met hulp van corruptie een leiderschap veroveren het voor het zeggen hebben. Dit is al eeuwen het gevolg van verdeeldheid saaien. In de Afrikaanse landen zijn machten en partijen belangrijke invloeden, waar het volk nauwelijks invloed op heeft. De grootste partij heeft het voor het zeggen, daarin zitten figuren die veel invloed hebben en financieel belang hebben…Dit alles gaat onder de noemer DEMOCRATIE……

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *