De EU-deal van Koenders met Mali

Ook interessant...

4 reacties

 1. aart van der heide schreef:

  Een eerste snelle reactie uit Bamako die meldt dat minister Diop verklaart slechts een intentieverklaring met minister Koenders heeft getekend. Diop ligt onder vuur.Men verwijt hem geld van Europa aan te nemen om uitgeprocedeerde Malinezen terug te nemen uit Europa.

 2. G Koning schreef:

  Dat onze minister zich leent voor dit soort activiteiten!! Het verbaasd mij nog steeds dat er EU geld op deze manier wordt uitgegeven. Ik en vele met mij weten toch allang dat geld sturen NIET de oplossing is. Beter zou zijn om een land te helpen met kennis en daar mensen in te zetten en deze goed te betalen. Opleiding ter plaatse is 1 van de belangrijkste zaken. De bevolking bewust maken van de mogelijkheden in hun land. Ik weet dat dit moeilijk is omdat er altijd grotere belangen zijn. De regeringen in Africa zijn bijna allemaal corrupt. Zolang dit blijft is het water naar de zee dragen…..

 3. Willem Brinckman schreef:

  Aart, goed dat je deze zaken signaleert. Nederlanders zijn altijd uitstekend in staat om te zeggen wat er allemaal verkeerd gaat, en dat is veel, dat weet ik ook wel.
  Maar kom jij met een alternatief, weet jij hoe je veranderingen tot stand kunt brengen?
  Jij wil toch ook niet dat het land doorgaat met deze braindrain?

  Willem Brinckman

 4. cor schreef:

  het is weer geld over de balk gooien en dit komt niet terecht bij degene waarvoor het bedoeld is. Geef de betrokken terugkerende persoon een mooi bedrag,een groot aantal kunnen iets zakelijks opzetten , soms is een kist met gereedschap al genoeg om een bedrijfje te beginnen .Geloof me er heel veel talent in West Africa en velen van hen willen graag wat ondernemen maar geld is er niet beschikbaar voor deze mensen.Die 92 miljoen gaan op aan mooie SUV en die andere corrupte graaiers.Werk zelf in West Africa en zie het dagelijks hoe het hier toe gaat ! Alle staf van hulporganisaties leven in de duurste hotels en helpen en helpen en helpen maar ? Ze verplaatsen zich in dure SUV en verdienen ook goed mee ! Gelukkig zijn er ook uitzonderingen van goedwillende personen die graag wat doen voor hun medemens.Gelukkig gaan er ook projecten goed maar de corruptie heeft een grote vinger in de pap ! Met dit geld kan je zeker een 75 bedrijfjes beginnen , luister naar de mensen op de werkvloer ter plaatse en laat de politiek de zaken maar blijven verprutsen in Nederland want daar zijn ze geweldig goed in ! Zou graag m’n ideeën met iemand willen delen en zien wat er gedaan kan worden om iets op te starten. Zonnige Groet uit Sierra Leone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *