De verlenging van de Nederlandse deelname aan MINUSMA in Mali

Ook interessant...

6 reacties

 1. aart van der heide schreef:

  Binnenkort zal ik schrijven over mijn reis naar Gao en Tombouctou. Ik ben al tot de ontdekking gekomen dat er Gao Ville Civile en Gao Ville Militaire bestaat. Twee geheel gescheiden werelden. Wel interessant hoe deze twee werelden naast elkaar kunnen bestaan! Vooral om te vergelijken hoe mensen daar en in Nederland over denken.

 2. Heel moedig van je om naar Gao en Timboektoe te reizen Aart! Ik hoop dat je heelhuids terugkeert. Het zal heel interessant zijn te horen wat Malinezen nu denken over MINUSMA, over hun eigen regering, en over de toekomst van hun land. Ik kijk uit naar je verdere berichten! Hartelijke groeten en sterkte in deze hete maanden met temperaturen van 40 graden plus (in de schaduw).

 3. gerda dommerholt schreef:

  Ja Aart goede reis, uitkijken en een behouden terugkeer! Ik ben benieuwd hoe het daar.
  Fred jouw stuk lezend vroeg ik me af hoe de rol van de separatistische Toearegs in de huidige situatie is. Uit de documentaire kwam naar voren dat ze een een behoorlijke dubbelrole rol spelen.
  Groeten allebei!
  Gerda

 4. Callens Rudy schreef:

  Ik werk hier momenteel en net zoals alle internationale organisaties is het enige doel geld te verdienen en iets kleins te verwezenlijken. Er worden hier duizenden vergaderingen gehouden per maand met als resultaat….niets. Veel diplomatisch gedoe, veel beloftes, geen resultaten, geen visie en geen doel, typisch Frans dus. Echt wezenlijks is er dus niet veranderd voor de man en vrouw in de straat. Ja, de restaurants draaien iets beter en de bars, maar voor de rest??? Niets. UN-missies dienen een uitvoerende taak te hebben zodat je iets concreets ziet. Geen Frans gepalaver zoals nu. En als de top van de UN of andere missies naar hier komen, dan is het paniek, is het een ongelooflijke goodwill show en alles blijkt dus in orde te zijn voor NY en Brussel. Niets aan de hand. Goede missie? Ja, hoor, natuurlijk want er kan geld verdient worden.

  • aart van der heide schreef:

   Callens Rudy. Interessant om dat te lezen maar waar werk je precies. In hoeverre is deze Franse stijl algemeen in Frankrijk? In Nederland noemden we dat “met de Franse slag”. Ik neem aan dat je een Vlaamse Belg bent. Kun je me vertellen hoe en waar ik je kan vinden in Mali?

 5. Sjon van 't Hof schreef:

  Even een late reactie op de aankondiging van Fred van der Kraaij. Een debat over MINUSMA in Nederland is mooi, maar uiteindelijk moet het Mali debat plaatsvinden in Mali met directe betrokkenheid van de verschillende bevolkingsgroepen, waarbij de vraag rijst hoe die het best vertegenwoordigd kunnen worden. Mijns inziens kunnen de volgende drie invalshoeken richting geven aan het debat: (1) traditionele islam; (2) veiligheid & vertrouwen; en (3) levensonderhoud. Zie verder http://wp.me/pGaM4-DJ.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *