Mode in Mali is een serieuze bezigheid

Ook interessant...

8 reacties

 1. Mooie kleurrijke reportage en fraaie portretten!

 2. Prachtig Ingrid! Ik ga nog naar den Haag.
  Françoise

 3. Manon Stravens schreef:

  Heel mooie foto’s! Over de prachtige en donkere kanten van bazin heb ik “Schitteren met een schaduw” geschreven, een hoofdstuk in mijn boek Bamako Bonjour!

 4. Marja Oostwoud Wijdenes - Tara Africa Tours in Bamako schreef:

  Prachtige foto’s Ingrid! Goed en leuk om dit ‘sprekende’ onderwerp uit de kleurrijke Malinese samenleving in Den Haag te exposeren.
  Veel succes verder! Marja

 5. Cees & Antoinette schreef:

  Heel verrassend om deze prachtige serie te zien. Des te meer omdat wij je in Mali hebben leren kennen maar toen hadden wij DIT niet achter je gezocht.
  Schitterend en …. ga hiermee door!
  Misschien komen wij nog naar den Haag.

 6. Coco Bouwmeester schreef:

  Prachtige, sfeervolle foto’s, Ingrid! Ik ga ook de tentoonstelling bezoeken, want ben ook heel benieuwd naar de ‘vertaling’ van Nora in vilt. Hartelijke groet, Coco

 7. ellen verhees schreef:

  Prachtig om dit hele proces zo in beeld te zien! Een mooi positief en werelds beeld van Mali, na al het negatieve, waarmee Mali de laaatste tijd in het nieuws is.

 8. Judith schreef:

  Prachtige foto’s inderdaad! Als ik in den Haag ben, ga ik zeker kijken! Wel jammer dat de tekst erbij hier en daar niet klopt! In Mali wordt de stof Bazin (riche) genoemd en niet wax (dat zijn de bonte printstoffen die o.a ook door Vlisco worden gemaakt). De mannen die op de stoffen “timmeren” zijn niet echt strijkers. Zij zorgen er voor dat de stof glimt. En het borduren van de stoffen? Dat wordt over het algemeen pas gedaan als de boubous klaar zijn als zijn de decoratie. De witte katoenstoffen worden over het algemeen geïmporteerd.
  http://www.bazinriche.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *