In Gao

Ook interessant...

1 reactie

 1. Paul van Beers schreef:

  Tja, wat moet je hier nog aan toevoegen?

  Ik ben zelf verschillende malen in Mali, Tombouctou, Mopti, Gao, etc. geweest voor waterprojecten rond 1990 en begin 2000 en vond het fantastisch, mooi land, aardige mensen, etc. en nu te lezen door een echte insider (de mooie politieke BoBo-BlaBla moet je per definitie nooit geloven) hoe erg het verloederd is door de machtswellustelingen die met veel geld en geweld zich in Afrika aan het ingraven zijn, verschrikkelijk.

  En dat noemt zich een “vredesmissie”, terwijl ze feitelijk niets voor de lokale bevolking doen, terwijl ze elke dag vele miljoenen opmaken en niets voor de locals doen.

  Bij de aanvang van de Mali missie heb ik nog aangeboden dat FairWater graag ook de duurzame Dutch BluePump wil inzetten om duizenden kapotte waterpompen in Mali te vervangen, maar men was niet geïnteresseerd. Per pomp kost dat max 2.500 euro, voor 500+ mensen voor 25+ jaar. Maar men vliegt liever nog een rondje over de woestijn a raison van 5.000,- per uur.

  Vreemd, met het Britse leger hebben we goed samengewerkt in Sierra Leone en daar in een paar weken 40 BluePumps neergezet. Waarom kan het daar wel en niet met DutchBad in Mali?

  Waarom BluePumps uit Nederland? Omdat ze bijzonder sterk en duurzaam zijn, gaan lang mee en onderhoud is eenvoudig en goedkoop. Als je dat vergelijkt met de vele roestende pompjes die overal in Mali kapot staan, begrijp je dat we juist als Nederland waterland met de Dutch BluePump veel goodwill hadden kunnen krijgen bij de locals. Dan vertellen ze je meteen wat er aan de hand is, hoef je er ook niet overheen te vliegen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *