In Mali rommelt het gewoon door

Ook interessant...

2 reacties

 1. Helga Smit schreef:

  Beste Aart van der Heide

  De aanhef van het stuk, “In Mali rommelt het gewoon door,”maakte mij nieuwsgierig waardoor ik ben gaan lezen. Meestal lees ik uw verhalen niet omdat ik ze te kort vind doen aan de Malinese bevolking . Ook deze analyse; prachtig en het zal wel kloppen, maar wat zegt het uiteindelijk over de mensen die in Mali leven. Dat mis ik in het betoog. Ik ben eind december in Mali geweest en ben ook geschrokken van het wel en wee in Mali. Mijn bezoek aan Timboektoe stemde me echter hoopgevend terwijl ik heus heb gezien hoeveel kapot is gemaakt en hoe moeizaam de wederopbouw verloopt. Onze school (stichting MaTimBa) draait weer volop en binnenkort zal worden gestart met de renovatie. Er wordt dus wel degelijk hulp, in kleinschalige vorm aangeboden waardoor nu weer 30 kinderen naar school kunnen. Bovendien heb ik een bezoek kunnen afleggen aan de VN troepen (Nigerianen) die daar gelegerd zijn. Zij spannen zich om de stabiliteit in Timboektoe te handhaven en het vertrouwen in het politieapparaat terug te winnen. De inspanningen die worden gedaan door de VN en stichting MaTimBa om mensen en kinderen weer de mogelijkheid te bieden om een “normaal” bestaan op te bouwen, moet naar mijn mening niet worden onderschat. Het vertrouwen en de veiligheid die worden herwonnen zijn een groot goed. Hoe het verder in de toekomst zal gaan dat weet niemand, maar laten we naar de mensen in Mali kijken die net zoals alle mensen op de wereld, een toekomst voor zichzelf en hun kinderen willen, in vrede.

  Groet Helga

  • aart van der heide schreef:

   Dank je Helga. Ook bedankt voor je inspanningen. Ik ken Mali vrij goed en heb ook lang in Tombouctou en vooral daarbuiten gewerkt zoals in Goundam en Niafunke. Ik luister wel naar de bevolking en probeer daar ook over te schrijven. Veel succes met je werk maar moet je wel zeggen dat ik het Tombouctou zonder blauwhelmen beter ken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *