Mali in de ban van aanslagen

Ook interessant...

2 reacties

  1. Casper schreef:

    Je hebt gelijk dat de Politici in Mali (net als in vele andere Afrikaanse landen) dat werkt doen puur uit eigen belang. In Mali, waar ik nu al 4 jaar woon, is het zakkenvullen naar beneden gezakt. Dat wil zeggen dat nu vrijwel iedere overheids ambtenaar alleen maar aan zijn of haar eigen belang denkt. De politie agent, de douanier, de directeur van de waterleiding maatschappij etc etc. Gevolg is dat het land een grote individualistische maatschappij is waar ieder voor zichzelf probeert te zorgen. De bevolking is de dupe.
    Deze mentaliteit veranderen is op korte termijn ondoenlijk, het land zal er dus zeker niet snel beter op worden.
    De aanwezigheid van buitenlanse troepen wordt in dank afgenomen door diegene die er financiële baat bij hebben, en dat zijn er velen. Maar dat verandert niet de mentaliteit, alles maar dan ook alles draait om geld, ook bij de bandieten.

  2. Dag Casper. Het is wel een jaar geleden dat je dit geschreven hebt maar het geldt nog steeds. De infrastructuur en verbindingen zijn verbeterd. Maar de corruptie is gegroeid. Wij, de witten moeten ons niet met het land bemoeien. Weg uit de zandbak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *